Jessie Inchauspé – Pravda o cukru

28.7.2024 – Minulý rok v červnu jsem psala o jakoby prvním díle knize Pravda o cukru a byla jsem z ní nadšená. Proto, když Jota uvedla na trh volně navazující díl, tak jsem v duchu jásala, protože rady, tipy, recepty v tomto směru stravování se vždy hodí. Tato kniha obsahuje více než 100 jednoduchých receptů.

Podtitul knihy je čtyřtýdenní plán, jak snížit chuť na sladké, překypovat energií a cítit se úžasně. Což zní skvěle, že? Podle prvního dílu jsem zhubla asi pět kilo a dle některých rad se řídím stále. Je fakt, že i když se teď přes léto moc nehlídám, tak aspoň nepřibírám, což je pozitivní. Knihu jsem si prošla a je dost dobrá. Doporučuji všem, kteří se chtějí zdravě stravovat a hubnout. Protože to funguje. Glykemická křivka ovlivňuje neodolatelné chutě, chronickou únavu, neustálý hlad, přibírání na váze, nekvalitní spánek, duševní zdraví a dalších dvanáct faktorů. Je to opravdu zajímavé a účinné.

Tipy na jídlo jsou vázané deseti zásadami, které představila v první knize a v této radí, jak je co nejlépe používat v praxi. Celkově je to jednoduché. První týden dává jeden tip, další týden přidává druhý a ve čtvrtém týdnu jsou čtyři. Jedete úplně automaticky. Je to o zvyku. Poradím vám, že v prvním týdnu je základem výživná snídaně. Vše je podáno jednoduše a prakticky, k tomu s vědeckým pozadím. Základem jsou bílkoviny a je zde přesně napsáno, co doporučuje jíst. Je dobré se ráno najíst více než obvykle do sytosti. Prozradím jeden tip a už mlčím, protože je nejlepší si to pročíst vše jako celek, aby to dávalo smysl. Jezte vajíčka na snídani na jakýkoliv způsob upravená. Jednoduché, že? A dobré.

S touto knihou dostanete tipy na chutná jídla, které zvládne každý. Třeba vaječné muffiny, které obsahují žampiony, cibulku, papriku, brokolici, vajíčko a sýr. Chutnají výborně, to potvrzuji. Nejlépe si jídelníček naplánovat na několik dní dopředu a se seznamem jít do obchodu. Kniha je kvalitně provedena, krásné fotografie s výstižným popisem receptu a vysvětlení, jak to v tělu funguje dává dohromady návod, jak jíst, aby tělu bylo dobře a to je základ. Pokud chcete hubnout, je to hlavně o jídle. Tato kniha je skvělý start. Vím o čem mluvím. Hubnu již pět let a vždy jsem postupně vše zpět nabrala, když jsem se vrátila k běžné stravě. Musím si dát do hlavy zásady, kterých se držím a lze se tak stravovat napořád. Vím, že se mi to za poslední rok daří. S touto knihou mi to půjde zase lépe. To vím.
Takže určitě si ji pořiďte a i když jste nečetli první díl, nevadí. V této se ve zkrácené podobě ke všemu vrací.
Hubnutí zdar!

Hodnocení: 100%

Vydáno: 2024 , Jota
Originální název: The Glucose Goddess Method
Překlad: Jana Kordíková
Počet stran: 285
Jazyk vydání: český
Vazba knihy: měkká / brožovaná
Forma: kniha
ISBN: 978-80-7689-388-7

foto: nakladatelství JOTA
https://www.jota.cz/pravda-o-cukru-rady-tipy-recepty.html